Fietsvakantie in de Weerribben Wieden

Omgeving Kraggehof

Fietsen in de Wieden

Fietsarrangement, fietsen met fietsroutes in Overijssel en Drenthe.

De Kraggehof is centraal gelegen in het natuurgebied Wiedden-Weerribben en vlakbij Drenthe.

Er zijn iedere dag verschillende fietsroutes mogelijk.
De wieden- en weerribbenroute, langs de Zuiderzeedijk , door de bossen van Drenthe of de IJsselroute naar Kampen.

Uw verblijf is op basis van half pension: ontbijt, lunchpakket, linnengoed en kaarten fietsroute. Dit arrangement is op basis van een 2-persoonskamer. Voor een kamer alleen geld een toeslag. De fietsafstanden per dag liggen tussen de 30km en 50km. U ontvangt een beschrijving van de verschillende fietsroutes. Na aankomst in de namiddag kunt u lekker uitrusten onder het genot van een kopje koffie/thee. In overleg is er voor groepen de mogelijkheid het diner te laten verzorgen, of zelf te koken.

MOOISTE FIETS ROUTE LANGS HET HUIS

De Wieden, Weerribben voor een actieve vakantie!

Fietsen vanuit wieden

Deze fietsroute start in het dorpje Giethoorn, met zijn charmante boogbruggetjes en rietgedekte boerderijen. Je rijdt door Nationaal Park Wieden-Weerribben, een van de meest bijzondere moerasgebieden van Europa.

Fiets route

Fiets rond de Beulakerwijde en Belterwijde bij Giethoorn en bewonder de meren, uitgestrekte rietvelden, bloemrijke hooilanden en dichtbegroeide moerasbossen van De Wieden. Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster is het ideale startpunt voor een dag in dit waterrijke natuurgebied.

Uitwaaien

Een labyrint van meren, plassen en slootjes langs romantische waterdorpen zoals Giethoorn. Karakteristieke boerderijen en vervenershuisjes. Wandelend of fietsend door oude Zuiderzeestadjes als Vollenhove, Blokzijl en Kuinre. In Weerribben-Wieden ruist het van de verhalen en die ontdek je het beste vanuit een punter op het water!

Inspiratie en creatief

Ook kunt u bij ons terecht als u creatief geinspireerd wil worden door deze onbeschrijfelijke mooie wereld. Als u geïnteresseerd bent in schildervakanties hebben wij ook in de kraggehof breed aanbod.

Huis aan het water

Vakantiehuis de Kraggehof ligt aan het water zodat u in de ochten gelijk weer opuit kunt gaan. ook heeft het huis een eigen boot. die u op aanvraag kunt gebruiken.

Top 10 aktiviteiten

Wat te doen in de buurt van Nationaal Park Weerribben-Wieden Recreatief zijn er vele mogelijkheden.langs de mooiste plekjes van het bijzondere landschap

Natuur schatten

Jong en oud krijgen de kans de mooiste plekjes van onze regio te ontdekken.Vanaf de twaalfde eeuw veranderde dit veenmoeras onder invloed van de mens

Nostalgische boerderij

Een sfeervol huis aan het water, voor (korte) groepsvakanties

Weerribben-Wieden

Uniek gebied met waterrijke natuur en historische stadjes

Wat is er te doen?

Prachtige omgeving voor fiets-, wandel- en vaartochten.

groep van 21 pers.

Een comfortabel verblijf, extra kamers tot 25 pers. Gratis WIFI

TOP