FORGOT YOUR DETAILS?

"Fantastisch huis op schitterende locatie"

Gezelligheid binnen, ontspannen in de natuur

Recreatief zijn er vele mogelijkheden: fietsen, varen, wandelen, vissen, zeilen, kanoën, schaatsen, fotograferen. De Wieden, Weerribben voor een actieve vakantie!

Het huis is het gehele jaar beschikbaar. Ieder seizoen heeft biedt z'n eigen recreatie: zeilen op een van de meren, kanoën, roeien, fietsen, varen met de fluisterboot, wandelen in de Wieden en het Voorsterbos bij Vollenhove. En als het ijs in de sloten ligt, worden de schaatsen ondergebonden voor de Hollands-Venetietocht. Een bezoek aan het bezoekerscentrum te Sint Jansklooster van Natuurmonumenten is zeker de moeite waard. Hier is veel informatie over het gebied met haar bijzondere planten en vogels!

Creatief: het landschap is inspirerend voor schilders en fotografen... De Kraggehof heeft een programma met schilderworkshops.

In de directe omgeving bevinden zich Giethoorn, Nationaal Park De Weerribben, de oude havenstadjes Vollenhove en Blokzijl en de wat grotere plaatsen Meppel en Steenwijk. Iets verder weg liggen de historische stadjes Zwolle en Kampen.

Natuurgebied de Weerribben-Wieden: actief, avontuurlijk en ontspannend

Het is een weids gebied om actief te ontdekken, maar kent ook vele verstilde plekken om in alle rust van te genieten. Een gebied dat in alle seizoenen fascinerend en kleurrijk is; gele dotters in de lente; een overdadige jungle in de zomer; bronzen rietvelden in de herfst en de ijsblauwe verstilling in de winter.

De Wieden in de Kop van Overijssel is met zijn 6000 ha water, riet en moerassen, een van de grotere gebieden van Vereniging Natuurmonumenten. Samen met de Weerribben vormt het het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van West-Europa.

In St. Jansklooster ligt het bezoekerscentrum de Wieden. Hier kunt u alle informatie over het natuurgebied verkrijgen. Informatie over wandel- en fietsroutes, maar ook worden er tochten met de fluisterpunter georganiseerd. Hier vind u een combinatie van natuur, cultuur en avontuur. Ook voor kinderen zijn er activiteiten te beleven. Met een schepnetje op Watersafari, terwijl volwassenen wandelen over het vlonderpad tussen het riet.

Belt-Schutsloot

Een pittoresk dorp dat tussen de meren Schutsloterwijde, Boschwijde en de Kleine Belterwijde ligt. Landschappelijk gezien misschien wel het mooiste deel van Noordwest Overijssel.

Belt-Schutsloot is ontstaan uit twee dorpjes; de Belt (zandbelt ofwel kleine hoogte van het hoogveen) en Schutsloot. ’Schutten’ duidt op de verschillende sluisjes op deze plek. In de loop van de jaren is het een dorp geworden. De plaatselijke bevolking leefde jarenlang van de turfwinning, maar toen rond 1920 de turf opraakte, schakelde men met succes over op de rietteelt. Het dorp ligt aan de Arembergergracht. De gracht bood een beschutte route van Zwartsluis naar Blokzijl. Vroeger een uitkomst, als de Zuiderzee woelig was.

Belt-Schutsloot lag lange tijd volkomen geïsoleerd van de buitenwereld. Ook nu nog ademt het dorpje een heel eigen sfeer en kent het de idylle van rust en eenvoud.

Kaart van het gebied Weerribben-Wieden

TOP