FORGOT YOUR DETAILS?

Schaatsen in de Wieden op natuurijs

Schaatsparadijs omgeving Kraggehof

Natuurijs in Belt-Schutsloot

Als er weer wintersport in Nederland mogelijk is, stap je vanuit de Kraggehof zo het ijs op! Als het even door vriest, ligt het natuurijs voor de deur. Geen gezoek naar een parkeerplaats voor de auto.

Schaatsen over de prachtige kolkjes met koek-en-zopie tentjes, schaatsen tussen het riet en over de meren van dorp naar dorp. Alles is dan over het ijs toegankelijk: Blokzijl, Dwarsgracht, Giethoorn.

De kop van Overijssel is een waar schaatsparadijs.
Klik op Locatie en Routebschrijving om een overzicht te krijgen van de ligging van de Kraggehof in het uitgebreide watergebied van de Wieden en de Weerribben.

Schaatstochten door de kop van Overijssel

Duizenden schaatsers trekken in winters met natuurijs naar de Kop van Overijssel. Ze binden dan de schaatsen onder in Giethoorn, St. Jansklooster, Belt-Schutsloot of Blokzijl en rijden over meren, trekvaarten en sloten, komen onder romantische bruggetjes door en passeren bevroren rietvelden. Voor het laatst is in februari 2010 konden, de Dorpentocht van IJsclub Giethoorn en de Blokzijler Merentocht weer worden verreden. Toch hoopt elke doorgewinterde wedstrijdschaatser sinds 1996 op genoeg natuurijs voor de marathons van de Hollands Venetië Tocht en de Noordwesthoekrit. En op de nog nooit verreden Overijsselse Merentocht van 200 kilometer. (Dagblad Stentor)

HET MOOISTE NATUUR IJS VAN DE WERELD

Nationaal Park Weerribben-Wieden en vele verborgen schatten.

Zodra het vriest dat het kraakt verandert

De Wieden in het mooiste schaatsgebied van Nederland

De Wieden, Weerribben voor een actieve vakantie!

Nostalgische boerderij

Een sfeervol huis aan het water, voor (korte) groepsvakanties

Weerribben-Wieden

Uniek gebied met waterrijke natuur en historische stadjes

Wat is er te doen?

Prachtige omgeving voor fiets-, wandel- en vaartochten.

groep van 21 pers.

Een comfortabel verblijf, extra kamers tot 25 pers. Gratis WIFI

Inspiratie en creatief

Ook kunt u bij ons terecht als u creatief geinspireerd wil worden door deze onbeschrijfelijke mooie wereld. Als u geïnteresseerd bent in schildervakanties hebben wij ook in de kraggehof breed aanbod.

Huis aan het water

Vakantiehuis de Kraggehof ligt aan het water zodat u in de ochten gelijk weer opuit kunt gaan. ook heeft het huis een eigen boot. die u op aanvraag kunt gebruiken.

Top 10 aktiviteiten

Wat te doen in de buurt van Nationaal Park Weerribben-Wieden Recreatief zijn er vele mogelijkheden.langs de mooiste plekjes van het bijzondere landschap

Natuur schatten

Jong en oud krijgen de kans de mooiste plekjes van onze regio te ontdekken.Vanaf de twaalfde eeuw veranderde dit veenmoeras onder invloed van de mens
TOP